Historiek

Brems is ontstaan uit een klompenfabriek, opgericht door Horace Brems begin 1907.  Klompen maken was een ambachtelijk werk en gebeurde uitsluitend met de hand.  Het bedrijf telde toen 2 werknemers die elk 1 paar klompen per uur produceerden.  Ze werden vervaardigd uit het hout van populieren.
De zaak bloeide, en in de jaren ‘50 werd een nieuwe zagerij voor populieren gebouwd.  Het bedrijf groeide door als houthandel en door de overname van een deurenfabriek in Alken betrad het bedrijf bovendien voor het eerst de deurenmarkt.  Er werden toen vooral klassieke en massieve eiken deuren vervaardigd.

Op vandaag produceert Brems Doors moderne en klassieke deuren, glazen- en schuifdeuren.  Alles kan op maat gemaakt worden en afgewerkt naar wens van de architect of klant. In 2004 werd een nieuw deurensysteem op de markt gebracht en in primeur voorgesteld op de beurs Interieur Kortrijk “de L-series”.  Deuren met onzichtbare scharnieren, onzichtbaar slotplaatje en een magnetisch slot. Ook daarna werd tijdens deze designbiënnale telkens een nieuwigheid voorgesteld. Met de ‘Secret Slide’ won het bedrijf de prestigieuze ‘Red dot design award’ in de categorie ‘Best of the best’. Een bekroning voor de doorgedreven zoektocht naar innovatieve deuroplossingen.

Titel van een eerste nieuwsitem