Onze visie

Brems doors wil innovatieve deuroplossingen ontwikkelen. Dwz deuren die op verschillende manieren aanwezig zijn in het interieur, van introvert tot uitbundig. Daarbij kiezen we niet voor spektakel, maar voor relevante,subtiele en duurzame oplossingen.

We willen echter niet alleen de beste en origineelste deuren maken. We willen vooral ook een bijzondere service verlenen.
Dit omdat we ons bewust zijn dat een deur maar kan voldoen als ze perfect geplaatst is en bovendien een antwoord biedt aan een reële behoefte van onze klant. Dit doen we door het installeren een collectief bewustzijn in iedere schakel van ons netwerk : van onze leveranciers, over ons eigen team tot en met onze plaatsers en klanten.

'We don't want to sell doors, we want customers to buy our solutions...'
De titel van het derde nieuwsitem kan ook wat langer zijn natuurlijk

Missie

Met het vakmanschap van vier generaties in onze genen willen wij, de mensen achter Brems doors, met enthousiasme en toewijding de beste oplossing zoeken voor een tijdelijke doorgang in het interieur van onze klant. Een oplossing die tot dienst staat van zowel het interieur als de leefomgeving.

Titel van een tweede nieuwsitem

Historiek

Brems is ontstaan uit een klompenfabriek, opgericht door Horace Brems begin 1907.  Klompen maken was een ambachtelijk werk en gebeurde uitsluitend met de hand.  Het bedrijf telde toen 2 werknemers die elk 1 paar klompen per uur produceerden.  Ze werden vervaardigd uit het hout van populieren.
De zaak bloeide, en in de jaren ‘50 werd een nieuwe zagerij voor populieren gebouwd.  Het bedrijf groeide door als houthandel en door de overname van een deurenfabriek in Alken betrad het bedrijf bovendien voor het eerst de deurenmarkt.  Er werden toen vooral klassieke en massieve eiken deuren vervaardigd.

Op vandaag produceert Brems Doors moderne en klassieke deuren, glazen- en schuifdeuren.  Alles kan op maat gemaakt worden en afgewerkt naar wens van de architect of klant. In 2004 werd een nieuw deurensysteem op de markt gebracht en in primeur voorgesteld op de beurs Interieur Kortrijk “de L-series”.  Deuren met onzichtbare scharnieren, onzichtbaar slotplaatje en een magnetisch slot. Ook daarna werd tijdens deze designbiënnale telkens een nieuwigheid voorgesteld. Met de ‘Secret Slide’ won het bedrijf de prestigieuze ‘Red dot design award’ in de categorie ‘Best of the best’. Een bekroning voor de doorgedreven zoektocht naar innovatieve deuroplossingen.

Titel van een eerste nieuwsitem

Houtgroep Cras

Sinds 2010 maakt Brems deel uit van houtgroep Cras. Dit familiebedrijf met roots te Waregem bestaat reeds meer dan 130 jaar en heeft 12 eigen houthandels (Cras Woodshops) over het land verspreid. Daarnaast heeft de groep ook  een eigen importbedrijf (Somex) en eigen productie-sites in parket (Dubois-parquet), tuinhout (Collstrop), binnendeuren (Brems doors), tuinhuizen (décor et jardin) en gevelbekleding (Wood on Walls).

Na de overname is de vroegere houthandelactiviteit van Brems opgenomen in het  netwerk met de naam Cras Woodshops. In de Cras Woodshop  te Halen kan u dan ook terecht voor een breed aanbod aan houtproducten voor in en rond de woning : constructiehout, plaatmateriaal, parket, laminaat, plafonds, binnendeuren, isolatie, gevelbekleding, carports, poorten, tuinschermen, tuinhout en terrasplanken.

Welkom in onze toonzaal of ons afhaalmagazijn voor raad en voorraad!
Alle info over Cras vindt u op www.cras.be

Titel van een eerste nieuwsitem